Katten

Chippen

Jaarlijks worden vele dieren als vermist opgegeven. In de meeste gevallen zijn het katten die zoekraken, maar ook honden worden zeer regelmatig gevonden. Opvallend is dat het zeer vaak voorkomt dat, als een dier gevonden wordt, er geen baasje achterhaald kan worden. Met behulp van een zogenaamde microchip is uw huisdier wel herkenbaar.

Wordt uw kat bij een dierenarts of asiel binnengebracht dan wordt met een zogenaamd afleesapparaat de code af gelezen. Door een simpel telefoontje of zoeken op de website van een databank is het eenvoudig om de eigenaar te achterhalen zodat het dier weer snel terug kan naar zijn baasje.

Een chip is een klein buisvormig apparaatje (ongeveer 2 x 2 x 6 mm) waarin een unieke code is opgeslagen. De chip wordt door middel van een injectie onder de huid van uw huisdier ingebracht. Vervolgens worden de gegevens doorgegeven aan de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren.

Het grote voordeel van het chippen is dus dat de eigenaar altijd snel is te achterhalen. Als uw kat zoek raakt is de kans dus veel groter dat u het dier terugziet als het gevonden wordt.

Als u met uw dieren naar het buitenland gaat is het trouwens verplicht dat uw dier een chip heeft.