Stichting Scheldekat

Wisseling van de wacht.  (update december 2017)

 

Marleen Drijgers heeft ons laten weten dat de samenwerking met onze praktijk na 20(!) jaar om financiële redenen wordt beëindigd.

 

Jarenlang hebben wij (dierenarts, assistente, vriendin en familie) ons ingezet voor Scheldekat, de stichting voor zwerfkatten, van Marleen. Scheldekat is de laatste jaren flink gegroeid door toegenomen vraag en verruiming van werkgebied.

 

Naast castreren, ontwormen, ontvlooien en behandelen van zieke en gewonde zwerfkatten waren wij ook opvang. Soms voor enkele dagen maar vaak ook voor maanden indien nodig.

 

Niet elke ‘geholpen’ wilde kat kan immers terug naar plaats van herkomst en pleeggezinnen zijn lang niet altijd direct beschikbaar om de tamme katten op te nemen. 

 

Gevolg; de opname zat vaak vol en niet zelden overvol! Wilde katten, tamme katten ,zieke katten, gewonde katten, zwangere katten en moederkatten met kittens en kittens zonder moeder.

 

Ook waren we crisisopvang voor overbezette pleeggezinnen. Zeven dagen per week hebben wij dag en nacht onmiddellijk adequate eerstelijns dierzorg verleend en acute opvang geboden. Elke kat werd door ons gezien! Ook op zon- en feestdagen stond de (praktijk-)deur open.

 

Stagiaires dachten dat ik in dienst was van Scheldekat, zoveel tijd en werk ging er in Scheldekat zitten. Ik was nog net niet in dienst van Scheldekat maar ik voelde me wel Scheldekatdierenarts en heb me altijd met hart en ziel ingezet voor de katten van de stichting.

 

Hoewel ik het beste met Scheldekat en de scheldekatten voor heb kan ik natuurlijk niet voor niets werken. Behandelingen, medicatie, voer, verzorging, huisvesting en personeel, kosten nu eenmaal geld.  Mijn tarieven voor de stichting waren en zijn redelijk naar mijn overtuiging. Helaas denkt Marleen daar anders over.

 

Ik wens Marleen, Scheldekat, Scheldekatmedewerkers en collega-dierenartsen, die inmiddels de werkzaamheden voor Stichting Scheldekat hebben overgenomen, het beste toe voor 2018 en hoop dat de scheldekatten de zorg krijgen die ze nodig hebben.

 

 

Rob Roskam