Stichting Scheldekat

Scheldekat verzorgt projecten voor zwerfkatten in Zeeland. Door middel van vang- en castratie-acties worden zwerfkatten gevangen, gecastreerd, tamme katten herplaatst bij kattenliefhebbers en kittens tot een leeftijd van 3 maanden gesocialiseerd en eveneens ter adoptie aangeboden.
 
 
Stichting Scheldekat bestaat volledig uit vrijwilligers. Zowel het bestuur, als administratie, opvang, vangen, en plaatsingen wordt gedaan door mensen die zich in hun vrije tijd vol overgave bezig houden met zwerfkatten in Zeeland.
 
Castratie
 
Een en ander vindt plaats in nauwe samenwerking met onze praktijk en Stichting Amivedi. De dierenarts onderzoekt en castreert de gevangen zwerfkatten, die na hun castratie nog enige dagen in de dierenkliniek ter observatie blijven. De katten worden tevens ontvlooid, ontwormd en (preventief) behandeld tegen oormijt. Uitsluitend gezonde en niet herplaatsbare wilde katten worden gechipt en geoortipt teruggezet in hun leefgebied. Oortippen wil zeggen dat een klein stukje van de oorpunt tijdens de narcose wordt afgesneden, opdat makkelijk te zien is welke kat wel en welke kat nog niet ‘geholpen’ is.
 
De katten die redelijk tam zijn worden verder gesocialiseerd in pleeggezinnen en worden daarna ter adoptie aangeboden.
 
Mocht u interesse hebben in het adopteren van een Scheldekat of pleegopvang willen bieden neem dan contact op met Marleen Drijgers van Scheldekat. 
Tel.nr: 0118-412325 www.scheldekat.nl